Верховний суд повернув позов ексзаступника голови Служби зовнішньої розвідки Семочка про поновлення на посаді

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Верховний суд повернув позов колишньому заступникові голови Служби зовнішньої розвідки Сергію Семочку через документи, які він забув додати до звернення. Про це йдеться в матеріалах суду.

Так, у Семочка було 30 днів з дня звільнення для оскарження указу президента, який опублікували 12 квітня. Позов був поданий пізніше від встановленого терміну — 23 травня.

«До позовної заяви позивач додав клопотання про витребування у президента України оригіналу Указів від 31.07.2018 року № 225/2018 і від 12.04.2019 року № 143/2019, оскільки ні оригіналів, ні копій зазначених Указів вручено позивачу не були», — йдеться в позові.

Також суд уточнив, що Семочко не вживав заходів для одержання копії указів. Тому суд ухвалив, що ексзаступник голови Служби зовнішньої розвідки зобовʼязаний усунути недоліки до 10 червня.

  • Колишній заступник керівника Служби зовнішньої розвідки Сергій Семочко вирішив судитися з президентом Володимиром Зеленським за відновлення на посаді. Відповідний позов Семочко подав у Касаційний адміністративний суд Верховного суду.
  • У середині квітня тодішній президент Петро Порошенко звільнив Сергія Семочка з посади першого заступника глави Служби зовнішньої розвідки.