Затримання журналіста «Медузи»: у російському МВС опублікували фейкові фото з наркотиками

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У російському Міністерстві внутрішніх справ визнали, що вісім з девʼяти фотографій, зроблених нібито в квартирі затриманого журналіста «Медузи» Івана Голунова, є фейковими. Про це повідомила прес-служба МВС Росії.

«Вважаємо за необхідне уточнити, що додана нижче фотографія зроблена при проведенні обстеження житла затриманого. Інші фотографії, розміщені сьогодні на офіційному сайті ГУ МВС Росії у Москві, зроблені в рамках проведення оперативних заходів та слідчих дій щодо припинення діяльності групи осіб, які займаються збутом наркотиків в Московському регіоні, на звʼязок з якою перевіряється затриманий», — йдеться в повідомленні.

Крім того, в МВС Росії уточнили, що зараз із затриманим і його адвокатом проводять слідчі дії.

МДВ РФ

  • У Москві затримали Івана Голунова — кореспондента відділу розслідувань російського видання «Медуза», офіс якого розташований в Латвії.
  • Згідно з протоколом допиту, Голунова затримали 6 червня в 14:40. Під час обшуку з його сумки дістали пакет з невідомою речовиною. Голунов сказав, що пакет не його.
  • Пізніше стало відомо, що проти Івана Голунова порушили кримінальну справу за виробництво і збут наркотиків.
  • Друзі кореспондента російського видання «Медуза» Івана Голунова стверджують, що управління Міністерства внутрішніх справ в Москві опублікувало фейкові фотографії в новині про затримання журналіста.