Прессекретар Зеленського: Президент вказав Росії на відповідальність за дії бойовиків

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Володимир Зеленський своєю заявою вказав Росії на відповідальність за дії незаконних збройних формувань на Донбасі. Про це в коментарі theБабелю повідомила прессекретар президента Юлія Мендель.

«Для України очевидно, що саме Росія несе відповідальність за дії незаконних збройних формувань на Донбасі. І коли артилерійські обстріли відбуваються у той саммй момент, коли робочі підгрупи працюють над механізмом припинення вогню, Президент прямо вказує Росії на цю відповідальність», — заявила Мендель.

Вона додала, що президент таким чином дає російській стороні «можливість виправити ситуацію шляхом впливу на бойовиків, повернувшись таким чином у русло переговорного процесу».

  • У пʼятницю, 7 червня, на сайті президента зʼявився коментар з приводу обстрілу бойовиками Новолуганського Донецької області. «Кричуще порушення Мінських угод — застосування артилерії — свідчить, щонайменше, про часткову втрату управління та контролю над найманцями. Ми сподіваємося, що російська сторона відновить контроль над цими підрозділами», — цитувала пресслужба слова Зеленського. Ці слова викликали обурення українських політиків.
  • 6 червня президент Володимир Зеленський висловив жаль через загибель трьох українських військових на Донбасі та звернувся з цього приводу до керівництва Росії.