Вакарчук: «Голос» висуне представників у більшості мажоритарних округів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Кандидати від партії «Голос» будуть представлені в більшості одномандатних виборчих округів. Про це повідомив лідер політичної сили Святослав Вакарчук в інтервʼю «Інтерфакс-Україна».

«Кандидати-мажоритарники будуть не на всіх округах, тому що ми не встигнемо за такий короткий проміжок часу знайти багато гідних людей. Але їх буде достатньо багато. У більшості округів ми будемо представлені», — сказав він.

Вакарчук розповів, що серед представників від його партії будуть львівський підприємець і меценат Ярослав Рущишин, у Тернопільській області — мер Заліщиків Алла Квач, у Хмельницькій області — активіст Віктор Артеменко.

За його словами, для «Голосу» неприйнятні домовленості з іншими партіями про відмову від висунення своїх кандидатів, щоб не конкурувати з іншими партіями на деяких округах. «Питання в іншому. Якщо до кінця виборів бачиш, що твій кандидат не набирає достатню кількість голосів, а кандидат прогресивної сили набирає, і якщо ти не допоможеш, то пройде якийсь шахрай, зрозуміло, що треба підставляти плече», — сказав лідер «Голосу». При цьому Вакарчук додав, що «просто сідати й малювати карту поділу ніхто не збирається».