У США радари зафіксували мільйони сонечок

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Метеорологи в Південній Каліфорнії зафіксували на радарі Національної метеорологічної служби гігантську пляму. На думку дослідників, вона виникла через безпрецедентно великий рій сонечок. Про це пише Reuters.

Центр багатомільйонного рою припав на місто Гесперія за 110 км від Лос-Анжелесу, через що утворилася величезна пляма на радарах, відео якої оприлюднило відділення Національної погодної служби в Сан-Дієго.

«Я подумав, що це круто, так ми можемо зацікавити всіх людей наукою», — сказав метеоролог Національної метеорологічної служби (NWS) Адам Розер.

На думку професора ентомології Рінга Карде з Університету Каліфорнії в Ріверсайді, через малий розмір цих комах людина, яка стоїть навіть у центрі рою, не зможе побачити нічого, окрім поодиноких маленьких цяток у небі.

Вчений вважає, що у гірській місцевості, де були розпорошені комахи, почалася їх масова міграція у пошуках багатих попелицями гірських долин. Міграцію спричинило збільшення температури.

Науковці також зазначають, що сонечка вважаються корисними для садівників, бо знищують шкідників — харчуються попелицями, павутинними кліщами і борошнистими клопами.