МВС відсторонило 10 керівників підрозділів поліції за пияцтво підлеглих

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

За результатами перевірки поліцейських підрозділів Міністерство внутрішніх справ відсторонило 10 керівників. Про це повідомляє пресслужба МВС.

Перевірку провели працівники управління інспекції з особового складу Департаменту кадрового забезпечення Національної поліції. «За результатами цих перевірок призначені службові розслідування. Керівники наразі відсторонені від виконання службових обов’язків. Вони понесуть сувору дисциплінарну відповідальність», — повідомив заступник глави Національної поліції Ігор Клименко.

Він додав, що працівники поліції за пияцтво на службі та керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння підлягають негайному звільненню з органів.

Клименко також додав, що у разі виявлення таких працівників безпосередній керівник буде відсторонений від займаної посади, а керівництво цього підрозділу притягнуть до дисциплінарної відповідальності. У разі відсутності належного реагування до дисциплінарної відповідальності буде притягнуте керівництво обласної поліції.

  • 31 травня в Переяславі-Хмельницькому Київської області двоє правоохоронців — Іван Приходько та Володимир Петровець — напідпитку «пристрілювали» рушницю, коли одна куля потрапила у двір, де грався пʼятирічний хлопчик Кирило Тлялов. Дитину доставили із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньомозковою гематомою та переломом скроневої кістки до реанімаційного відділення Переяслав-Хмельницької центральної лікарні. У понеділок, 3 червня, поранена дитина померла.
  • 3 червня керівників Переяслав-Хмельницького підрозділу поліції відсторонили від виконання службових обовʼязків. Очільник поліції Київської області Дмитро Ценов подав у відставку і попросив відправити його на Донбас.
  • 4 червня Голосіївський районний суд міста Києва заарештував Приходька і Петровця на 60 діб без права внесення застави.