У Конотопі поліцейський збив дитину на пішохідному переході. Хлопчик у лікарні, начальник поліції — відсторонений

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Конотопі поліцейське авто збило дитину на пішохідному переході, повідомляється на сторінці обласного управління поліції у Facebook.

«Подія сталася у Конотопі, по вулиці Успенсько-Троїцька, близько 18:30. Автомобіль місцевого відділення поліції, рухаючись проїзною частиною, за попередньою інформацією, здійснив наїзд на 10-річного хлопчика», — йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що поліцейський-водій негайно викликав «швидку» і до приїзду медиків надавав дитині першу допомогу. Дитина доставлена до лікарні, працівники поліції допомагають потерпілому хлопчику ліками.

За наказом керівника поліції Сумщини, на період перевірки начальник Конотопського відділення поліції відсторонений від виконання службових обовʼязків. Водій, який перебував за кермом автомобіля, затриманий.

На місці події працюють керівник поліції області, представники підрозділу внутрішньої безпеки, кадрового апарату, фахівці слідчого управління поліції області. Працівники Державного бюро розслідувань зʼясовують обставини та причини аварії.

У той же час, за повідомленням dtp.kiev.ua, дитину збила саме автівка начальника Конотопського відділу поліції. За даними видання, дитина перебуває у лікарні у важкому стані.

  • 31 травня в Переяславі-Хмельницькому Київської області двоє правоохоронців — Іван Приходько та Володимир Петровець — напідпитку «пристрілювали» рушницю, коли одна куля потрапила у двір, де грався пʼятирічний хлопчик Кирило Тлявов. Дитину доставили із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньомозковою гематомою та переломом скроневої кістки до реанімаційного відділення Переяслав-Хмельницької центральної лікарні. У понеділок, 3 червня, поранена дитина померла.
  • 3 червня керівників Переяслав-Хмельницького підрозділу поліції відсторонили від виконання службових обовʼязків. Очільник поліції Київської області Дмитро Ценов подав у відставку і попросив відправити його на Донбас.
  • За результатами перевірки поліцейських підрозділів Міністерство внутрішніх справ відсторонило 10 керівників.