Канабіс, опій, кокаїн. Кандидати на крісло прем’єра Британії масово зізнаються у вживанні наркотиків

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:
Канабіс, опій, кокаїн. Кандидати на крісло прем’єра Британії масово зізнаються у вживанні наркотиків

Інтерфакс

Міністр навколишнього середовища, продовольства і сільськогосподарського розвитку Великої Британії Майкл Гоув, який претендує на пост лідера правлячої Консервативної партії і премʼєр-міністра країни, зізнався, що вживав наркотики замолоду.

Про це він заявив в інтервʼю газеті Daily Mail.

«Я кілька разів вживав наркотики на кількох світських заходах, що відбулися більш як 20 років тому. У той час я був молодим журналістом. Це була помилка. Я озираюся назад і розумію, що краще б не робив цього», — сказав міністр.

Це зізнання він зробив перед виходом у світ книги «Майкл Гоув: Людина в поспіху», написана політичним журналістом Оуеном Беннеттом.

У книзі йдеться, зокрема, про те, що 51-річний чиновник зізнався у вживанні кокаїну членам свого оточення ще у 2016 році, коли претендував на пост глави консерваторів після відставки премʼєр-міністра Девіда Кемерона.

«Безумовно, коли я працював журналістом, я не уявляв собі, що піду в політику і буду служити суспільству, тож тоді я діяв, не задумуючись про це», — сказав Гоув.

До речі, Гоув не єдиний, хто зізнався у вживанні наркотиків — державний секретар з міжнародного розвитку Британії Рорі Стюарт, який є опонентом Майкла Гоува, вибачився за куріння опію — наркотика класу А у Великій Британії. Це сталося на весіллі в Ірані 15 років тому.

Інший кандидат на пост прем’єра Британії, міністр закордонних справ країни Джеремі Хант розповів, що пив коктейль канабіс-лассі під час подорожей по Індії.