Саґрада Фамілія отримала дозвіл на продовження будівництва від влади Барселони. Цього чекали 137 років

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:
Саґрада Фамілія отримала дозвіл на продовження будівництва від влади Барселони. Цього чекали 137 років

Вокруг мира

Міська рада Барселони видала дозвіл на довершення будівництва всесвітньо відомого собору Саґрада Фамілія (Храм Святого Сімейства), яке почалося ще 137 років тому.

Про це повідомляє газета El Mundo.

«Ми виправили історичну аномалію. Нарешті, через понад 130 років, Саґрада Фамілія отримує ліцензію на будівництво і буде платити [в міську казну]», — заявила заступник мера Барселони з питань міського будівництва Жанет Санс.

Протягом усіх цих років собор не мав дозволу на ведення будівельних робіт від міської управи. Переговори про можливість отримання такого дозволу між радою храму і адміністрацією Барселони почалися в листопаді 2016 року.

У жовтні 2018 року сторони домовилися про виплату €36 млн на користь міста протягом 10 років. Також Саґрада Фамілія має виплатити €4,6 млн податку.

  • Храм Святого Сімейства будується за проектом знаменитого архітектора Антоніо Гауді. Закінчення всіх робіт у храмі планується завершити до 2026 року, сторіччя смерті Гауді.
  • Від 2005 року будівля входить до списку обʼєктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Храм є найпопулярнішою спорудою в Барселоні — щороку його відвідують 4,5 млн туристів.