Вбивство «Сармата»: суд пояснив, чому випустив підозрюваного з-під варти

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Печерський районний суд заявив, що не побачив підстав для подальшого утримання під вартою Михайла Сигиди, який є головним підозрюваним у вбивстві ветерана АТО Віталія Олешка. Про це повідомляє прес-служба суду.

«До Печерського районного суду надійшло клопотання про продовження строку дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо одного з підозрюваних у вбивстві громадянина Олешко. Зазначене клопотання надійшло до суду 05.06.2019 — пізніше передбаченого законом п’ятиденного строку для подачі такого роду клопотань та фактично подано прокурором за три дні до закінчення строку тримання під вартою підозрюваного», — йдеться в повідомленні.

Також у суді уточнили, що «в задоволенні клопотання було відмовлено, оскільки були відсутні підстави для подальшого тримання особи під вартою та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з застосуванням електронного засобу».

Більш того, мотиви і висновки суд має намір викласти у тексті судового рішення, яке буде озвучено 11 червня.

  • Ветерана АТО Віталія Олешка застрелили вдень 31 липня 2018 року в Бердянську. Убивця підійшов впритул і двічі вистрілив Олешку в спину, коли той сидів у кафе з дружиною і знайомими. Потім вбивця сів у машину і зник.
  • Печерський районний суд міста Києва під час анонсованого засідання пізно ввечері 6 червня не продовжив арешт головному підозрюваному в організації вбивства бердянського активіста, учасника бойових дій на Донбасі Віталія «Сармата» Олешка — Михайлу Сигиді. Суддя Сергій Вовк відпустив його під домашній арешт.
  • Генеральна прокуратура оскаржить рішення Печерського районного суду Києва, який звільнив із СІЗО підозрюваного у вбивстві бійця АТО Віталія Олешка на прізвисько «Сармат».
  • Печерський районний суд Києва випустив із СІЗО ще одного підозрюваного у вбивстві ветерана АТО Віталія Олешка — Євгена Бродського.