Затриманому в Росії Голунову стало погано в суді. Адвокат підозрює перелом ребер, але швидку не пускають

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Затриманому в Росії журналісту Івану Голунову стало погано в суді, який предʼявив йому звинувачення в замаху на збут наркотиків у великому розмірі. Адвокат Міжнародної правозахисної групи «Агора» Павло Чиков підозрює у нього перелом ребер, однак швидку до журналіста не пускають. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Так, предʼявлена Голунову стаття Кримінального кодексу передбачає покарання від 10 до 20 років позбавлення волі.

За словами Чикова, журналісту стало погано ще у відділенні поліції, але швидку до нього відмовляються пускати. Є підозра, що у Голунова перелом ребер, струс мозку і гематома.

Лікарі стверджують, що журналістові необхідна госпіталізація, проте начальник слідчої частини Євген Машин відмовив медикам. Крім того, він вимагає від адвокатів Дмитра Джулая і Ольги Дінзе підписку про нерозголошення.

Пізніше на місце суду над Голуновим приїхала друга бригада швидкої допомоги, але їх також відмовилися пускати до затриманого.

  • У Москві затримали Івана Голунова — кореспондента відділу розслідувань російського видання «Медуза», офіс якого розташований у Латвії.
  • Друзі кореспондента російського видання «Медуза» Івана Голунова стверджують, що управління Міністерства внутрішніх справ в Москві опублікувало фейкові фотографії в новині про затримання журналіста.
  • У російському Міністерстві внутрішніх справ визнали, що вісім з девʼяти фотографій, зроблених нібито у квартирі затриманого журналіста «Медузи» Івана Голунова, є фейковими.