Кримські татари спробують пройти до Ради за списками 4—5 партій

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:
Кримські татари спробують пройти до Ради за списками 4—5 партій

Іванов Олексій / УНІАН

Представники кримських татар увійдуть до партійних списків 4—5 партій, які братимуть участь у парламентських виборах 21 липня.

Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у коментарі «Громадському».

Проте він не уточнив, про які саме партії йдеться, і запропонував дочекатися офіційного оголошення списків. «Скажу лише, що наших представників немає у списках «Опозиційної платформи», а в «Батьківщині» — немає кримських татар, але є представники Криму — це нас влаштовує», — сказав глава Меджлісу.

Сам Чубаров балотується до Верховної Ради за списком партії «Сила і честь» Ігоря Смешка. Наразі він входить до фракції БПП.

  • 8 червня ексголова СБУ, лідер партії «Сила і честь» Ігор Смешко назвав лідерів списку кандидатів у депутати від своєї політсили. Серед них: нардепи Олена Сотник та Іван Мірошниченко («Самопоміч»), лідер Меджлісу і нардеп від БПП Рефат Чубаров, ексначальник Генштабу Володимир Замана, кандидат економічних наук Ольга Романюк, доктор економічних наук Андрій Гайдуцький, ексзаступник голови Фонду державного майна України. Також до першого десятка увійшли заступник голови комітету Верховної Ради з питань охорони здоровʼя Ірина Сисоєнко («Самопоміч»), генерал Володимир Тимошенко та ексзаступник глави ДФС Анатолій Макаренко.
  • Меджліс кримськотатарського народу вирішив підтримати Петра Порошенка на виборах президента.