У Трампа заборонили вивішувати ЛГБТ-прапори на флагштоках посольств

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:
У Трампа заборонили вивішувати ЛГБТ-прапори на флагштоках посольств

Shutterstock.com

Адміністрація США заборонила розміщувати райдужні прапори на честь місяця гордості, що відзначається ЛГБТ-спільнотою у червні, на офіційних флагштоках будівель своїх посольств у світі.

Про це повідомляє NBС News з посиланням на трьох дипломатів.

З проханнями розмістити такі прапори до Адміністрації Трампа звернулися посольства США в Ізраїлі, Німеччині, Бразилії і Латвії, але їм було відмовлено.

Тепер дипломатам треба просити дозволу в Держдепартаменті США, якщо вони хочуть розмістити на флагштоках посольств будь-що, окрім американського прапора.

Але ця заборона стосується лише офіційних флагштоків, тому співробітники дипмісій можуть розмістити прапори в будь-якому іншому місці, у внутрішніх приміщеннях та на зовнішніх стінах будівлі.

  • Наприкінці травня президент США Дональд Трамп повідомив у Twitter про початок святкування місяця прайду, який відзначають у червні, і закликав відзначити внесок представників ЛГБТ-спільноти в розвиток країни.
  • У травні представники дипломатичних місій 23 країн та представництва Європейського Союзу оприлюднили спільну заяву з нагоди Міжнародного дня проти гомофобії та трансфобії, і закликали Україну підтримати марші рівності за права ЛГБТ.
  • Україна посідає 35 місце серед 49 країн Європи у щорічному рейтингу «Веселкова Європа» щодо ситуації із захистом прав ЛГБТ.