Вночі: помер брат Гілларі Клінтон, на круїзному лайнері шукають зниклу дитину, а посаджений Трампом і Макроном дуб загинув

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Посаджений Трампом і Макроном дуб не прижився

Посаджений президентами США і Франції дуб в саду Білого дому не прижився і загинув. Про це повідомляє французька газета Le Figaro.

Дерево символізувало міцні відносини між Францією та Сполученими Штатами.

«Дерево не витримало карантину, введеного для того, щоб запобігти його захворюванню. Тепер там відновила своє місце стара трава», — йдеться в повідомленні.

Уточнимо, що дерево з французького департаменту Ен було висаджене Дональдом Трампом та Еммануелем Макроном 23 квітня 2018 року. До цього воно зростало в лісі, де загинули тисячі американських морських піхотинців у часи Першої світової війни.

Гілларі Клінтон повідомила про смерть брата

Колишній державний секретар США Гілларі Клінтон повідомила, що в суботу, 7 червня, на 65-му році життя помер її брат Тоні Родхем. Про це політик написала на своїй сторінці у Twitter.

«Ми втратили мого брата Тоні минулої ночі. Важко знайти слова, мій розум сьогодні сповнений спогадів про нього. Коли він входив до кімнати, то осяював її сміхом. Він був добрим, щедрим і чудовим чоловіком для Меган і батьком для Зака, Саймона й Фіони. Ми будемо дуже за ним сумувати», — зазначила вона.

Тоні Родхем займався підприємництвом і працював у виборчому штабі своєї сестри під час президентських перегонів у 2016 році.

На лайнері Norwegian Epic пропала туристка-підліток

У Середземному морі на круїзному лайнері Norwegian Epic, який прямував із французьких Канн в іспанський курорт Пальма-де-Майорка, зникла американська туристка підліткового віку, повідомляє The Mirror.

Пара зі Сполучених Штатів пішла відпочивати в каюту трохи за північ, а їх дочка залишилася сама на балконі. Вранці батьки не змогли виявити дитину і звернулися до екіпажу корабля. Знайти підлітка досі сподіваються на борту корабля — лайнер багатоповерховий і розрахований на понад 4 тис. пасажирів. До рятувальної операції також залучили й інших пасажирів. Компанія — власник корабля офіційно підтвердила початок рятувальної операції. До неї залучили авіацію і рятувальні човни.

Кривонос підтримує дозвіл на зброю для бійців територіальної оборони

Бійцям підрозділів територіальної оборони потрібно на законодавчому рівні дозволити тримати вдома нарізну зброю, заявив заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергій Кривонос, передає Укрінформ.

«Це питання також треба вирішувати на законодавчому рівні. І ті підприємства, які виробляють зброю, можуть отримати додаткову підтримку з боку людей, тому що багато хто хоче у нас купити нарізну зброю, але чинне законодавство не дозволяє. Вносячи зміни до законів, ми піднімаємо питання про те, що люди, які тримають територіальну оборону, мають право зберігати зброю вдома», — зазначив він.

За словами Кривоноса, це дуже важливий момент, оскільки «поки [у разі надзвичайної ситуації] вони до того військкомату доїдуть, то там вже того військкомату не буде».

У Великобританії знайшли алкоголь з «ЛНР»

У Великобританію постачають алкогольний фальсифікат з окупованої Луганської області. Спершу його звідти вивозять у Росію, після чого транспортують через Білорусь і Литву, повідомляє «Білоруський партизан».

Так, продукція підприємства «Луганова» з окупованого Луганська їде через неконтрольовані Україною ділянки кордону в Росію. У Смоленську на товар оформлюють документи про те, що його нібито вироблено в Росії, а потім перепродують китайській фірмі-посереднику.

Далі фальсифікат з логістичного складу в місті Тракай (Литва) потрапляє на склади офшорної компанії Larkdale Construction LLP.

Зі складів його відправляють у Великобританію, де реалізують роздрібними партіями через місцевих бізнесменів — громадян країни Ніла Сміта і Джонатана Вейла.