Парубій піде до парламенту за списком партії «Європейська солідарність». Хто ще?

Дата:
Парубій піде до парламенту за списком партії «Європейська солідарність». Хто ще?

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій балотуватиметься на позачергових виборах до парламенту за списком партії «Європейська солідарність» Петра Порошенка. Про це ексглава держави повідомив на зʼїзді політичної сили.

«У списку мій великий друг Андрій Парубій», — заявив Порошенко зі сцени. Відзначимо, що зараз Парубій позафракційний, але пройшов до парламенту від партії «Народний фронт».

Крім Парубія до списків увійшли перша заступниця спікера, ексочільниця гуманітарної підгрупи у ТКГ Ірина Геращенко, командир взводу 95-ї окремої аеромобільної бригади Михайло Забродський, львівська співачка і телеведуча Софія Федина, лідер Меджлісу і нардеп БПП Мустафа Джемілєв.

Також до першої десятки списку «Європейської солідарності» потрапили доброволець, волонтер, медик і начальник Медичного управління і реабілітації бійців Української добровольчої армії Яна Зінкевич; глава Львівської ОДА Олег Синютка; заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз; віцепремʼєр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

У ці вихідні пройшли кілька партійних зʼїздів.

Зокрема стало відомо, що за списками партії «Голос» Вакарчука будуть балотуватися сам співак — першим номером, на другому місці — колишній член правління Центру економічної стратегії Юлія Ковальчук. На третьому — глава компанії Ring Ukraine Кіра Рудик. На четвертому — активіст, співзасновник проекту PolitEyes Ярослав Железняк. Під номером 5 піде член правління «Центру протидії корупції» Олександра Устинова.