У Варшаві проходить ЛГБТ-марш. На нього вийшли десятки тисяч людей

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У суботу, 8 червня, у Варшаві почався ЛГБТ-марш, який вийшли підтримати десятки тисяч людей. Проблема ЛГБТ-прав є центральною у виборчій кампанії в Польщі, передає Gazeta Wyborcza.

Так, підтримати питання прав одностатевих шлюбів і відносин вийшли близько 50 тис. осіб. Поліція стверджує, що мітинг проходить без інцидентів або ексцесів.

Демонстранти прогулювалися вулицями Варшави з гаслами: «Рівні права. Спільна справа». Пізніше протестувальників підтримали активісти з усього світу.

На центральному вокзалі зібралися декілька націоналістичних організацій, які тримали в руках банери «Ні педалюванню», однак на них ніхто не звертав увагу.

Що сталося?

Правляча консервативна партія «Право і справедливість» останнім часом посилила свою опозиційну позицію щодо ЛГБТ. На їхню думку, підтримка прав одностатевих шлюбів і відносин несе загрозу для польської культури.

Більше того, партія зробила частиною своєї виборчої кампанії погрози на адресу ЛГБТ-руху.

  • Адміністрація США заборонила розміщувати райдужні прапори на честь місяця гордості, який відзначається ЛГБТ-співтовариством у червні, на офіційних флагштоках будівель своїх посольств у світі.