«Ніякі дедлайни ні президент, ні хто-небудь інший не може нам ставити». Холодницький про звіт для Зеленського

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький заявив, що президент Володимир Зеленський не ставив чітких і жорстких рамок щодо звіту антикорупційних відомств про виконану роботу.

Про це він розповів в інтервʼю «Інтерфакс-Україна».

«Ніякі дедлайни ні президент, ні хто-небудь інший не може нам ставити... Тобто до стінки нас президент не ставив, дедлайни не виставляв, була розмова про те, що у всіх нас є три місяці, щоб показати зміни в державі», — сказав глава САП.

Холодницький зазначив, що президент не давав йому і директору Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артему Ситнику списків осіб, яких необхідно залучити до відповідальності, а також не озвучував жодних побажань.

«Відразу скажу, що не було ніяких списків, кого садити. Були запевнення в підтримці незалежності, у тому, що якщо хтось з нової влади стане фігурантом або, тим більше, підозрюваним, то ніякого захисту з боку президента не буде», — сказав він.

  • 4 червня заступник глави Адміністрації президента Руслан Рябошапка заявив, що Зеленський провів зустріч із Холодницким і Ситником, на якій обговорював «відновлення довіри» до САП і НАБУ. За словами Рябошапки, президент дав головам відомств три місяці, щоб вони показали результати роботи, інакше будуть наслідки.