Апаршин може очолити «департамент оборони» в Адміністрації президента

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Радник президента Володимира Зеленського з питань оборони і безпеки Іван Апаршин може очолити «оборонний департамент» в Адміністрації президента.

Під час зʼїзду партії «Громадянська позиція», голова політсили Анатолій Гриценко заявив, що саме Апаршин буде відповідальним за військові й оборонні питання в АП. При цьому, він зазначив, що Апаршин залишається членом команди «Громадянської позиції».

На брифінгу прессекретар глави держави Юлія Мендель заявила, що на цю посаду розглядають декілька людей, зокрема й Апаршина. «Іван Апаршин — серед кандидатур, які розглядаються, тому що повинна бути людина, яка буде відповідальною за військові й оборонні питання в Адміністрації президента. Але це не єдина кандидатура. Скоро, ми сподіваємося, матимемо це рішення», — сказала вона.

  • У кінці квітня Апаршин представив військову доктрину. Зокрема, планується створити обʼєднане керівництво силами оборони у відповідності до стандартів НАТО, прискорити переведення системи органів військового управління на J-, G- і S-структури. Також пропонується розділити посади голови Генерального штабу та Головнокомандувача Збройних сил України. У пріоритеті — засоби розвідки, протиповітряної оборони (ППО), звʼязку та радіоелектронної боротьби (РЕБ).
  • «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка та «Рух нових сил» Михеїла Саакашвілі не домовилися про спільний похід у Верховну Раду на парламентських виборах.