Окружний суд отримав другий позов щодо видачі паспортів у формі книжечки

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Окружний адміністративний суд отримав позов про видачу паспорту громадянина України у формі книжечки. Про це повідомляє пресслужба суду.

Позов подали проти Центрального міжрегіонального управління Міграційної служби в місті Києві та Київській області. «Батьки просять суд зобов’язати відповідача оформити та видати паспорт у формі книжечки їхній донці у зв’язку із досягненням нею 16-річного віку», — йдеться у повідомленні. У суді відзначили, що наразі вирішується питання про відкриття провадження за адміністративною справою.

  • Наприкінці травня Окружний адмінсуд Києва закінчив підготовче засідання у справі за позовом до Кабінету міністрів про забезпечення можливості оформлення паспорта громадянина України у формі книжечки.
  • У березні минулого року уряд скасував можливість оформлення паспорта громадянина України у формі книжечки. Після цього внутрішні паспорти видають винятково у формі ID-карти.
  • Кабінет міністрів схвалив підвищення цін на послуги з оформлення паспортів, зокрема закордонних та у формі ID-карти. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні.