У ГПУ відповіли на закид Зеленського щодо візиту Бойка та Медведчука в Росію

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

У Генеральній прокуратурі відповіли представникам президента на закид щодо відсутності реакції на візит Юрія Бойка і Віктора Медведчука до Російської Федерації. Там зазначили, що справи про державну зраду належать до підслідності Служби безпеки. Про це написала у Facebook речниця генпрокурора Лариса Сарган.

«ГПУ з лютого місяця поточного року чекає від СБУ висновків експертизи, про що Генпрокурор уже нагадав в.о. голови СБУ І. Баканову в офіційному листі. Польоти інших українських діячів до Москви і їх зустрічі з керівництвом країни-агресора — звичайно обурливий феномен воюючої країни», — написала Сарган.

Вона також додала, що Генпрокуратура вже давно пропонує прийняти закон про колаборантство, щоб обмежити польоти українських політиків до Москви та їх зустрічі з керівництвом країни-агресора.

«Без нього ні зустрічі українських політиків у Кремлі, ні фото української журналістки на фоні Красної площі самі по собі не можуть слугувати підставою для реєстрації кримінального провадження», — написала речниця Луценка.

До допису Сарган додала лист Луценка до т. в. о. голови СБУ Івана Баканова, який датований ще 4 червня.

  • 7 червня голова політичної ради партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктор Медведчук і народний депутат Юрій Бойко («позафракційний») провели у Санкт-Петербурзі переговори з главою «Газпрому» Олексієм Міллером.
  • 7 червня Луценко заявив, що зареєстрував кримінальні провадження про фінансування тероризму на фоні заяв про необхідність розблокування ОРДЛО, перешкоджання Збройним силам та державну зраду.
  • 10 червня під час брифінгу в Адміністрації президента заявили, що не розуміють, чим керувався Юрій Луценко, коли реєстрував 3 кримінальні справи після засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську. За словами речниці Зеленського Юлії Мендель, дивно, що генпрокурор реєструє подібні провадження, але не реагує на візит Бойка і Медведчука до РФ.