«Називаю чорне — чорним, біле — білим». Журналіст «Голосу України», який образив Беленюка, не відмовляється від власних слів

Дата:

Журналіст «Голосу України» Василь Чепурний не відмовляється від власних слів на адресу спортсмена та кандидата в депутати Жана Беленюка. Про це він заявив у коментарі theБабелю.

«А як я можу відмовлятися від своїх слів? Що він [Беленюк] від цього, побіліє? Я не бачу жодної образи у абсолютно літературному слові «негр». Але якщо це Жана Беленюка у даному випадку ображає — я готовий перед ним вибачитися», — сказав Чепурний.

Всю ситуацію, яка виникла навколо скандалу, він описав як вигідну «грантоїдським організаціям». «Грантоїдським організаціям потрібен обʼєкт боротьби, інакше їм гроші не капають. Ну, для боротьби з ксенофобією, расизмом, антисемітизмом, [за] гендерну рівність — за те, що Захід любить, то знайшли ритуальну жертву, в якійсь мірі. Негра називаю негром, єврея — євреєм, українця — українцем», — сказав він.

Журналіст пояснив, що видалив свій пост у Facebook, бо його «неетично повʼязали» з редакцією «Голосу України». Стосовно реакції самої газети, Чепурний повідомив, що написав пояснювальну записку, і наразі керівництво «Голосу України» розглядає питання його звільнення. «Роботодавець має право приймати й звільняти. Але зразу можу сказати, що якщо звільнять — судитися не буду, не вважаю потрібним», — додав Чепурний.