Шестеро людей загинули під час пожежі в Одеській психіатричній лікарні. Зеленський доручив провести розслідування

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Шестеро людей загинули під час пожежі в Одеській психіатричній лікарні. Зеленський доручив провести розслідування

Facebook / Головне управління ДСНС України в Одеській області

Під час пожежі в обласній клінічній психіатричній лікарні в Одесі, що сталася ввечері 10 червня, загинули шестеро людей. Причина займання поки не зʼясована, повідомили в Державній службі з надзвичайних ситуацій.

«Вогнеборці врятували 15 осіб та передали їх бригадам швидкої медичної допомоги, з них чотирьох у непритомному стані, яких на жаль не вдалось реанімувати. Пізніше надійшла інформація про загибель ще двох людей, які були доставлені в Міську лікарню номер 11», — йдеться в повідомленні ДСНС.

Facebook / Головне управління ДСНС України в Одеській області

Президент Володимир Зеленський уночі доручив премʼєр-міністру Володимиру Гройсману створити державну комісію з розслідування причин пожежі.

«Причини будуть зʼясовані. Мої співчуття рідним та близьким загиблих», — написав Зеленський.

Невдовзі Гройсман відповів, що проведе розслідування.

«Звісно, буде проведено розслідування і встановлені винні. Але хочу звернутись до тих, у чиї обовʼязки входить турбуватися, щоб такого не ставалось. Ця трагедія — гірке нагадування, що найменша ваша недбалість здатна призвести до смерті ні в чому не винних людей», — написав він у Facebook.

Що сталося?

За повідомленням рятувальників, пожежа розпочалася о 21:45. Горів дах одноповерхової будівлі на вулиці Воробйова в Одесі — обласної психіатричної лікарні, що перебуває в розпорядженні облради.

Близько 23:30 пожежу загасили.

Усього в лікарні було 57 людей. Деякі змогли вийти самі, ще 15 людей евакуювали рятувальники. Шестеро з них загинули. Ще пʼятеро людей перебувають у лікарні з отруєнням чадним газом.

Пресслужба ДСНС України

За попередніми даними, які наводить місцеве видання «Думская», серед загиблих — пацієнти лікарні й одна медсестра.