Глава Молдови Додон заявив, що на нього готували замах «через одеське угруповання»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Молдови Ігор Додон заявив, що на нього готували замах «дагестанці через одеське угруповання». Про це він розповів в ефірі молдавського телеканалу TV8.

«Мені пишуть колеги: тебе тут замовили дагестанцям, одеський імам. Ільяс — посередник. Аванс — €1 млн, всього — €2. Одеське угрупування», — сказав він, додавши, що «якщо не дай боже, щось буде», відповідальність за це нестиме Влад Плахотнюк — голова «Демократичної партії», яка пішла в опозицію.

  • 8 червня Конституційний суд Молдови видав постанову про розпуск парламенту країни, тому що депутати не змогли у відведені законом 90 днів сформувати уряд. Депутати домовилися про коаліцію, призначили спікера та премʼєра, але зробили це занадто пізно — Конституційний суд Молдови визнав недійсним новий уряд і усунув чинного президента Ігоря Додона від влади. Виконуючим обовʼязки президента став колишній премʼєр-міністр Павло Філіп, який оголосив про розпуск парламенту.
  • Напередодні під будівлею парламенту Молдови відбулися масштабні мітинги. Президент Молдови Ігор Додон закликав жителів не виходити на вулиці через складну ситуацію в країні і не блокувати будівлі.
  • Європейський Союз готовий працювати з новим урядом Молдови і вважає його легітимним. А голова найбільшої фракції Європарламенту і голова «Європейської народної партії» (ЄНП) Жозеф Доль закликав «Демократичну партію Молдови», яка не визнає легітимності нового уряду на чолі з Майєю Санду, негайно і мирно забезпечити передачу влади.