Гандзюк посмертно стала лауреатом міжнародної премії Ukrainian ID Awards

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Херсонська активістка та чиновниця Катерина Гандзюк посмертно стала лауреатом міжнародної премії Ukrainian ID Awards «за незламне прагнення до справедливості та громадянську гідність».

Нагородження відбувалося в Каневі, на Міжнародном економіко-гуманітарному форумі Ukrainian ID, йдеться на сайті форуму.

Нагороду передадуть батьку Гандзюк Віктору.

На церемонії також нагородили Фонд сімʼї Богдана Гаврилишина та Іллі Бондаренка.

«Ukrainian ID Awards — це відзнака, яка присуджується за видатні досягнення й ефективні практики в імʼя процвітання та гуманізації людства, та покликана стимулювати відповідальний розвиток суспільства. Наш оргкомітет продовжує практику відзначення тих людей, які зробили чималий внесок у розвиток людини та суспільства, але досі не були гідно відзначені в Україні та за кордоном», — заявила президент Ukrainian ID Наталія Заболотна.

  • 31 липня 2018 року на радника міського голови Херсона Катерину Гандзюк вилили близько літра кислоти. Вона отримала хімічні опіки 30% тіла. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні.
  • 6 червня Покровський районний суд Дніпропетровської області виніс вирок пʼятьом ексучасникам АТО, які брали участь у вбивстві Гандзюк. Тюремні терміни отримали Сергій Торбін (організатор), Микита Грабчук (облив кислотою), Віктор Горбунов (купив кислоту), Вʼячеслав Вишневський (був спостерігачем) і Володимир Васянович (теж був спостерігачем). У справі залишаються ще троє підозрюваних: Ігор Павловський, Владислав Мангер й Олексій Левін, який зараз ховається.
  • Віктор Гандзюк, батько вбитої активістки Катерини Гандзюк, назвав виставою вирок підозрюваним у вбивстві його дочки.