Пожежа в Одесі: вогонь потрапив у лікарню ззовні, але рятувальники не бачать ознак підпалу

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Пожежа в Одесі: вогонь потрапив у лікарню ззовні, але рятувальники не бачать ознак підпалу

Пресслужба ДСНС України

Причиною пожежі в обласній психіатричній лікарні в Одесі, внаслідок якої загинули шестеро людей, могли стати дії людини. При цьому, ймовірно, вогонь потрапив у будівлю ззовні.

Про це на брифінгу сказав заступник директора Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям в Одесі Руслан Буханець.

«Тобто це не була технічна несправність якогось обладнання», — сказав він.

У пресслужбі ДСНС пояснили theБабелю, що це також навряд був підпал. Ознак цього рятувальники не виявили. Попередньо причину кваліфікували як «занесення вогню ззовні», що може означати випадкове потрапляння іскри або іншого джерела вогню в приміщення.

За словами Буханця, пожежа в лікарні почалася з господарчого приміщення. Там є навіс, призначений для сушки білизни та зберігання побутових речей.

Хто був у лікарні?

Психіатрична лікарня в Одесі призначена для стаціонарного лікування учасників Другої світової війни. За словами заступника директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації Петра Коротинського, середній вік пацієнтів складає 70—90 років.

Під час пожежі в лікарні перебували 52 пацієнти та троє працівників. Про це повідомив Коротинський.

Серед загиблих — медсестра та пʼятеро пацієнтів. Ще шістьох госпіталізували, одна людина — у важкому стані через отруєння чадним газом.

Поліція порушила справу за статтями про умисне вбивство та порушення вимог пожежної безпеки.

  • 10 червня близько 21:45 розпочалася пожежа в Одеській обласній клінічній психіатричній лікарні № 1. Близько 23:30 пожежу загасили.
  • Президент Володимир Зеленський уночі доручив премʼєр-міністру Володимиру Гройсману створити державну комісію з розслідування причин пожежі.