Вбивство «Сармата»: підозрюваний не зʼявився до суду «через хворобу»

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Головний підозрюваний у вбивстві ветерана АТО Віталія Олешка з позивним «Сармат» Михайло Сігіда не зʼявився на розгляд власної заяви про відвід судді Вʼячеслава Підпалого. Про це пише «Громадське».

Сігіда повідомив суду, що наразі він перебуває на стаціонарному лікуванні. Також на судове засідання не зʼявилися і захисники підозрюваного.

Прокурор заперечував щодо задоволення відводу. Суддя Володимир Карабань відмовив у відводі судді Підпалого.

Заступник голови Національної поліції Вʼячеслав Аброськін зазначив, що Сігіда зранку намагався лягти на лікування до приватної клініки «Борис», а вчора підозрюваний затягував процес. Спочатку просив надати йому державного захисника, а коли суд погодив надання, зʼявився його приватний адвокат, який чекав весь час в автомобілі. Потім вони кілька годин ознайомлювалися з матеріалами справи та оголосили відвід судді.

  • 7 червня Печерський районний суд заявив, що не побачив підстав для подальшого утримання під вартою Михайла Сігіди, який є головним підозрюваним у вбивстві ветерана АТО Віталія Олешка.
  • Ветерана АТО Віталія Олешка застрелили вдень 31 липня 2018 року в Бердянську. Убивця підійшов впритул і двічі вистрілив Олешку в спину, коли той сидів у кафе з дружиною і знайомими. Потім вбивця сів у машину і зник.
  • Печерський районний суд міста Києва під час анонсованого засідання пізно ввечері 6 червня не продовжив арешт головному підозрюваному в організації вбивства бердянського активіста, учасника бойових дій на Донбасі Віталія «Сармата» Олешка — Михайлу Сігіді. Суддя Сергій Вовк відпустив його під домашній арешт.