Політвʼязень Балух повідомив про біль у грудях і голові

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Український політвʼязень Володимир Балух, якого утримують в російській колонії в Тверській області, повідомив про біль у голові та грудях. Про це пише Крим. Реалії.

«Вчора вдалося його відвідати в навчально-профілактичному закладі. Почуває він себе трохи краще, спали набряки. Але особливого лікування, як і діагнозу, досі йому не призначили. Йому дають серцеві ліки та заспокійливе. Більше жодних ліків не дають. Він скаржиться виключно на головний біль і зліва у грудях», — розповіла виданню адвокатка Балуха Ольга Дінзе.

Також, за її словами, українець принципово не вживає їжу, якою годують в російській колонії.

«Йому прийшла нарешті посилка, яку відправили ще до його поміщення в ШІЗО. Частина продуктів прострочені, але йому достатньо. Їжа поки є», — сказала Дінзе.

  • Російські тюремники перевели до лікарні українського політвʼязня Володимира Балуха, який незаконно відбуває покарання в колонії у Тверській області.
  • ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року в Криму. Працівники ФСБ заявили, що знайшли на горищі будинку, де живе активіст, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха та правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію — через те, що відмовився знімати прапор України у дворі свого будинку в Криму. 16 січня 2018 року Балуха визнали винним у зберіганні боєприпасів.
  • Балуха засудили до пʼяти років колонії за сукупністю двох кримінальних справ — про незаконне зберігання зброї і вибухівки та дезорганізацію діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства. 3 жовтня 2018 року «Верховний суд» Криму помʼякшив вирок на місяць.