У Росії припинили кримінальне переслідування журналіста-розслідувача Голунова

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
У Росії припинили кримінальне переслідування журналіста-розслідувача Голунова

Євген Фельдман

Правоохоронні органи Росії вирішили припинити кримінальне переслідування російського журналіста-розслідувача видання «Медуза» Івана Голунова. Про це повідомляє «Интерфакс».

«За результатами проведення біологічних, криміналістичних, дактилоскопічних, генетичних експертиз прийнято рішення про припинення кримінального переслідування громадянина В. Голунова у звʼязку з недоведеністю його участі у вчиненні злочину. Сьогодні він буде звільнений з-під домашнього арешту, а всі звинувачення зняті», — сказав глава МВС Володимир Колокольцев.

За його словами, матеріали внутрішнього розслідування з підрозділу власної безпеки МВС у справі Голунова направлено у Слідчий комітет, щоб дати оцінку діям працівників поліції, які затримали журналіста.

«На період перевірки вони відсторонені від виконання службових обовʼязків», — заявив глава МВС і додав, що звернувся до президента Росії Володимира Путіна з проханням звільнити начальника московського Управління внутрішніх справ генерал-майора поліції Андрія Пучкова і начальника Управління з контролю за обігом наркотиків у Москві генерал-майора поліції Юрія Девʼяткіна.

  • 6 червня в Москві затримали Івана Голунова — журналіста відділу розслідувань російського видання «Медуза». Під час обшуку особистих речей і згодом у його квартирі нібито знайшли наркотики — кокаїн і мефедрон. Голунов заявив, що наркотики йому підкинули.
  • В день затримання управління Міністерства внутрішніх справ у Москві опублікувало фейкові фотографії у новині про затримання журналіста.
  • У суді Голунову стало погано, але начальник слідчої частини Євген Машин відмовив медикам у госпіталізації. Відмову отримала і друга бригада швидкої, яка приїхала до журналіста.
  • Затриманого у Росії журналіста «Медузи» Івана Голунова госпіталізували у 71-шу лікарню. Лікарі бригади швидкої допомоги розповіли, що у журналіста підозри на переломи ребер і струс мозку. Проте лікарі 71-ї міської лікарні цього не підтвердили.
  • 8 червня Нікулинский районний суд Москви обрав Голунову запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 7 серпня. Вже 11 червня адвокати Голунова оскаржили його домашній арешт.