У Криму затримали кримськотатарську активістку Алієву

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

В анексованому Росією Криму затримали кримськотатарську активістку Гульсум Алієву, повідомляється на сторінці Кримської солідарності в Facebook.

«Тільки що стало відомо про затримання на адмінкордоні з Кримом Гульсум Алієвої, яка звинувачувалася за ст. 20.3.1 КпАП [збудження ненависті або ворожнечі, приниження людської гідності]», — йдеться в повідомленні.

Алієву доставили у відділок поліції в Армянську, з дівчиною її адвокат Олексій Ладін. «Вони чекають приїзду співробітників ФСБ. Співробітники поліції мають дані, згідно з якими Алієва нібито перебуває в розшуку з ініціативи ФСБ», — наголошено в повідомленні.

Пізніше у Facebook журналіст Антон Наумлюк повідомив, що Алієву відпустили. «Поліція звільнила Гульсум Алієву після складання протоколу про доставлення. У розшук, що стало причиною затримання на адмінкордоні, Алієва була внесена з ініціативи слідчого ФСБ Олександра Компанійцева», — написав він. Захист Алієвої і вона сама розцінюють дії слідчого як прояв особистої неприязні.

  • 10 червня російські силовики провели обшуки в жителів окупованого Криму .Пізніше стало відомо про пʼятьох затриманих: Ельдара Кантемірова, Евера Омерова, Ризу Омерова, Ескандера Сулейманова та Айдера Джеппарова.
  • 16 травня голова Меджлісу Рефат Чубаров повідомив, що в будинок народного депутата, члена Меджлісу кримськотатарського народу Мустафи Джемільова в Бахчисараї приходила поліція.