Зоозахисники розкритикували Ніколь Кідман за те, що вона носить котів на прогулянку в рюкзаку

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

В інтервʼю одному з видань голлівудська акторка Ніколь Кідман розповіла про те, що вона гуляє зі своїми котами, яких носить у рюкзаку. Після цієї розповіді зоозахисники обурилися ставленням Кідман до тварин, адже на їхню думку, котам навряд чи комфортно перебувати в рюкзаках. Про це пише The Guardian.

«Щойно отримала рюкзаки. Ви подивіться, які вони зручні, тут є віконце, в яке вони можуть дивитись, і свіже повітря», — розповіла Ніколь Кідман.

Даніель Каммінгс, менеджер зоозахисної організації Cats Protection, застерігає від таких регулярних прогулянок.

«Ми не радимо людям вивозити своїх кішок без крайньої необхідності, оскільки вони дуже вільнолюбні та прагнуть свободи пересування. Розміщення їх у невеликих та обмежених просторах і доставка в незнайоме середовище викличе у кішок стрес. Перевезення в таких умовах має займати не багато часу, а кішка повинна зручно розташовувати всі чотири лапи», — говорить Каммінгс.

Проте директорка британського підрозділу з етичного поводження з тваринами Еліза Аллен була не такою категоричною.

«Хоча більшість кішок вважали за краще б відпочивати в приміщенні, ніж ходити в походи, всі кішки різні, і можливо, що деякі можуть насолоджуватися відпочинком на відкритому повітрі», — зазначила Еліза Аллен.

Вона додала: «PETA закликає всіх, хто використовує спеціально сконструйовані рюкзаки для перевезення кішок або будь-які інші аксесуари для перевезення тварин, нести відповідальність і стежити за тим, щоб тварин носили обережно та дбайливо, не тримали там протягом тривалого часу і ніколи не залишали без нагляду».