Прокуратура розслідує пожежу в Одеській психіатричній лікарні за статтями «вбивство» і «службова недбалість»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Прокуратура Одеської області розпочала кримінальне провадження за фактом пожежі в Обласному медичному центрі психічного здоровʼя, у якому загинули шість осіб. Про це повідомляє пресслужба Генеральної прокуратури.

«Прокуратура області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні про порушення встановлених правил пожежної безпеки в установі та за фактом умисного вбивства, умисного знищення або пошкодження майна, що спричинило загибель людей (ч. 2 ст. 270, ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 194 КК України). Також прокуратура Одеської області почала кримінальне провадження за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України)», — йдеться в повідомленні.

Слідство перевіряє кілька версій причин пожежі, у тому числі щодо занесення джерела вогню ззовні. У прокуратурі також уточнили, що в результаті пожежі загинули чотири пацієнти та одна працівниця лікарні. Ще одна людина, за попередньою інформацією, померла від хвороби за кілька годин до пожежі.

  • 10 червня близько 21:45 почалася пожежа в Одеській обласній клінічній психіатричній лікарні № 1. Близько 23:30 пожежу загасили. Президент Володимир Зеленський вночі доручив премʼєр-міністру Володимиру Гройсману створити державну комісію з розслідування причин пожежі.
  • У пресслужбі ДСНС пояснили theБабелю, що ознак підпалу рятувальники не виявили. Попередньо причину кваліфікували як «занесення вогню ззовні», що може означати випадкове потрапляння іскри або іншого джерела вогню у приміщення.