Маск очікує рекордні продажі Tesla у другому кварталі 2019 року

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Генеральний директор американського виробника електромобілів Tesla Ілон Маск заявив, що очікує рекордні продажі електрокарів у другому кварталі 2019 року, та прорекламував майбутній позашляховик Model Y, який, за його словами, викличе великий попит. Про це він розповів порталу Business Insider.

«Це був пекельний рік, але багато хорошого відбувається», — сказав Маск, додавши, що попит на автомобілі Tesla залишається високим, незважаючи на побоювання, викликані невтішними показниками поставок у першому кварталі.

За словами Маска, Tesla поки продає набагато більше автомобілів, ніж може виробити, і зараз у компанії є можливість поставити більше автомобілів у другому кварталі цього року, ніж у будь-якому попередньому. Поточний рекорд припав на четвертий квартал 2018 року, коли було поставлено 90 700 автомобілів.

Щодо позашляховика Model Y Маск заявив, що його планується почати випускати в кінці 2020 року. Він передбачив, що новий позашляховик буде більш популярним, ніж Model 3, Model S і Model X разом узяті. Компанія також планує збільшити ємність батарей в авто. Глава Tesla нагадав і про плани вбудовувати в автомобілі систему автоводіння, яка має зʼявитися в наступному році.