Суд призупинив ліцензію авіакомпанії SkyUp. Перевізник подав апеляцію

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Баришівський суд Київської області постановив призупинити дію ліцензії української авіакомпанії SkyUp Airlines. Про це йдеться в рішенні суду.

У рішенні вказано, що позов проти компанії подав один з пасажирів. Причиною позову стало «системне невиконання зобовʼязань перед клієнтами, затримки рейсів і відсутність контролю за виконанням норм авіабезпеки».

У SkyUp рішення Баришівського суду назвали незаконним і подали апеляційну скаргу в Апеляційний суд Київської області.

«Ухвала має бути переглянута в апеляційному порядку, оскільки вона не має під собою ніяких законних підстав. Крім того, суд даної інстанції не мав права виносити ухвалу щодо призупинення дії ліцензії на право здійснення господарської діяльності з перевезення пасажирів повітряним транспортом, оскільки регуляторами у сфері авіаперевезень є Міністерство інфраструктури України та Державіаслужба України», — йдеться на сайті перевізника.

В авіакомпанії відзначили, що позов подала людина, «яка ніколи не купувала квитки в SkyUp Airlines і, відповідно, ніколи не була її клієнтом».

У SkyUp додали, що рішення суду не вплине на їхню роботу, і всі рейси виконуються згідно заявленому розкладу.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян на своїй сторінці у Facebook написав, що Баришівський райсуд не має права позбавляти авіакомпанію ліцензії, оскільки такі рішення компетентний ухвалювати тільки Адміністративний суд.

«Поки я міністр інфраструктури — SkyUp буде літати, і компанії нічого не загрожує. Усі пасажири можуть бути впевнені, що це стабільна авіакомпанія, яка надає якісні та дешеві послуги, і ніякі політичні «рішення» рейдерів не вплинуть на її роботу і розвиток», — написав він.

Про SkyUp Airlines

Зараз флот українського лоукостера складається з шести середньомагістральних літаків Boeing 737-800 NG (189 місць) і двох Boeing 737-700 NG (149 місць). Всі літаки, крім одного, 2013 року випуску. Boeing SQH — 2004 року. Авіакомпанія SkyUp розпочала роботу з квітня 2018 року. На церемонії відкриття був і Омелян. Літаки компанії літають всередині країни та здійснюють рейси в Індію, Словаччину, Францію, Китай, Єгипет, ОАЕ, Шрі-Ланку, Фінляндію та інші країни.

Вже в липні 2018 року у компанії почалися проблеми з поломкою літаків, що призвело до затримок рядів рейсів. Пізніше затримки почали відбуватися періодично з різним рівнем сплеску, що викликало обурення у пасажирів.