В АП відмовилися відповісти, чи пропонував Зеленський місце речниці редакторці Севгіль Мусаєвій поза конкурсом

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
В АП відмовилися відповісти, чи пропонував Зеленський місце речниці редакторці Севгіль Мусаєвій поза конкурсом

Twitter / Sevgil Musaieva

Пресслужба Адміністрації президента відмовилася надати інформацію про те, чи пропонував Володимир Зеленський посаду його речниці головній редакторці «Української правди» Севгіль Мусаєвій-Боровик поза конкурсом.

Про це йдеться у відповіді на запит журналістки theБабеля.

Керівниця Головного департаменту забезпечення доступу до публічної інформації АП Світлана Кондзеля, імʼям якої підписана відповідь на запит, не вважає лист theБабеля запитом на інформацію.

«До повноважень Головного департаменту забезпечення доступу до публічної інформації не відносяться питання щодо надання коментарів стосовно тих чи інших подій, осіб тощо, а також коментування та надання оціночних суджень щодо інформаційних повідомлень, оприлюднених у засобах масової інформації тощо», — йдеться у відповіді.

  • Раніше theБабелю з власних джерел стало відомо, що Володимир Зеленський пропонував обійняти посаду свого прессекретаря головній редакторці «Української правди» Севгіль Мусаєвій. Пропозицію про роботу президент зробив після 15 травня, за кілька тижнів після початку публічного конкурсу на заміщення вакансії. Мусаєва відмовилася.
  • Зрештою у конкурсі перемогла Юлія Мендель. До цього вона як фрілансер співпрацювала з багатьма великими західними виданнями та була консультантом з комунікацій у Світовому банку.