Українські військові взяли під контроль Марʼїнку

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Бійці 24-ї механізованої бригади імені Короля Данила зайняли нові позиції в місті Марʼїнка (29 км від Донецька) і практично повністю взяли під контроль населений пункт.

Про це повідомляє військовий кореспондент ТРК «Україна» Олексій Кашпоровський.

«Українська армія практично повністю контролює Марʼїнку. Фактично, позиції армійців тепер знаходяться всього в парі сотень метрів від Олександрівки і самого Донецька. А сіра зона пересунулася в Трудовський район. Завдяки просуванню королівської піхоти, жителям Марʼїнки буде менше прилітати», — написав він у Facebook.

У штабі Операції обʼєднаних сил theБабелю не підтвердили і не спростували цю інформацію, однак повідомили, що деталі будуть опубліковані у вечірньому звіті.

Зазначимо, що Марʼїнка є центром Марʼїнського району і прилягає до західної околиці Донецька.

У штабі ООС повідомили, що звели низку фортифікаційних споруд і надійно утримують ділянку впритул до Донецька. Також наголошується, що відстань до позицій проросійських бойовиків у деяких місцях становить кілька сотень метрів.

«Близько місяця тому воїни окремої механізованої бригади ім. Короля Данила обладнали низку спостережних постів на околицях Марʼїнки. Відтак, українські піхотинці щоденно здійснювали інженерне дообладнання позицій, їх укріплення та розбудову. Зараз, на напрямку у бік окупованого смт Олександрівка, силами піхотинців зведено повноцінні опорні пункти підрозділів. Завдяки зміцненню позицій, підрозділи операції Обʼєднаних сил надійно контролюють визначену ділянку відповідальності фактично впритул до Донецька», — йдеться у повідомленні штабу.