Представник президента Герус заявив, що Зеленський жартував про зниження тарифів. Пізніше він вибачився за свої слова, пославшись на брак досвіду

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Представник президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус вибачився за свої слова про те, що президент Володимир Зеленський «жартував про зниження тарифів» і методику формування цін «Роттердам+».

У своєму Facebook він написав, що ЗМІ неправильно інтерпретували його заяву, і послався на свій невеликий політичний досвід.

«Хочу вибачитися за свою невдалу фразу про те, що «Зеленський жартував про зниження тарифів». Дається взнаки брак політичного досвіду, зокрема у спілкуванні з журналістами. Звичайно, тарифи — це болюча тема, а тому погана тема для жартів або необачних коментарів», — написав він.

У своєму пості Герус зазначив, що президент вже двічі скликав нараду щодо можливості зниження тарифів для населення, робота з цього питання триває. «Це має відбутися, не спричинивши девальвації, додаткової інфляції чи економічної кризи», — додав він та уточнив, що рішення щодо тарифів має комплексний план.

За словами Геруса, план полягає в тому, щоб знизити тарифи там, де це можливо зробити без побічних ефектів, демонополізувати енергетичні ринки, переглянути правила надання субсидій, модернізувати житловий фонд, а також збільшити дохід населення.

Що сталося?

11 червня Герус заявив в ефірі програми «Он воно як» на YouTube-каналі BIHUS.info, що президент не давав обіцянок знижувати тарифи.

«Зеленський прямо ніде не обіцяв зниження тарифів, хоча ми всі розуміємо і він розуміє, що це є проблемою. Якщо подивитися, що саме казав Зеленський в ролику про тарифи, то там він заявляв про необхідність збільшення видобутку газу, інвестування та розвиток експорту. Тоді ціна на газ в нашій країні впаде на 20—30%, а може і більше», — сказав Герус.

Пізніше низка ЗМІ написали, що представник президента в Кабміні назвав жартом обіцянки Зеленського з цього питання.