Дружина в. о. голови СБУ Баканова виявилася громадянкою Росії. Він каже, що в неї «стійка проукраїнська позиція»

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Дружина виконувача обовʼязків голови Служби безпеки Івана Баканова має російське громадянство і живе в Україні за посвідкою на проживання.

Про це розповів сам Баканов. Його заяву опублікувала пресслужба СБУ.

«З 1998 р. вона живе і працює в Україні із посвідкою на постійне проживання в нашій державі, знаходиться в процесі оформлення українського громадянства. Оксана не відвідувала територію Російської федерації з 2013 року», — йдеться в заяві Баканова.

Він пояснив, що його дружина навчалася в школі Кривого Рогу, пізніше вступила до вишу на території Росії. Після розпаду СРСР отримала російський паспорт.

«Оксана має стійку проукраїнську позицію», — додав Баканов.

  • 22 травня президент призначив Івана Баканова першим заступником голови Служби безпеки — начальником Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління Служби безпеки України. Пізніше на нього поклали обовʼязки голови СБУ, оскільки Василь Грицак подав у відставку.
  • Іван Баканов є близьким другом Зеленського, був керівником «Студії «Квартал 95». Із президентом вони вчилися в одній школі, а пізніше — у Криворізькому економічному інституті. У 2017 році Баканов очолив партію «Слуга народу», а вже менш ніж за два роки — передвиборчий штаб Зеленського. 18 квітня цього року Зеленський представив команду і вказав у ній Баканова як відповідального за взаємодію з Верховною Радою.