ДБР почало розслідування проти ексголови Конституційного суду Шевчука

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
ДБР почало розслідування проти ексголови Конституційного суду Шевчука

Олександр Синиця / УНІАН

Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження проти колишнього голови Конституційного суду Станіслава Шевчука.

Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на слова речниці ДБР Анжеліки Іванової.

«Слідчі Державного бюро розслідувань розпочали кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем колишнім головою Конституційного суду», — сказала вона.

Іванова додала, що справу порушили після звернення одного з народних депутатів. У ньому йшлося про те, що Шевчук нібито незаконно призначив собі позаштатних радників, що призвело до зайвих бюджетних витрат.

  • 14 травня судді Конституційного суду відправили у відставку голову суду Станіслава Шевчука. Його звільнили за ч. 3 ст. 21 закону про Конституційний суд (вчинення істотного дисциплінарного проступку, грубе чи систематичне нехтування своїми обов’язками, що є несумісним зі статусом судді Конституційного суду або виявило його невідповідність займаній посаді).
  • Звільнення Шевчука вимагали судді Конституційного суду Микола Мельник, Сергій Сас та Ігор Сліденко. Вони написали лист-звернення до своїх колег і закликали підтримати звільнення Станіслава Шевчука. У листі вони згадали брата голови КС і його можливий вплив на Шевчука та кадрові призначення. У висновках комісії Конституційного суду з регламенту та етики йдеться, що Станіслав Шевчук незаконно призначав собі позаштатних радників і забороняв розглядати певні справи.