Смешко подав до суду на ексголову СБУ Наливайченка

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Голова партії «Сила і Честь» Ігор Смешко подав до суду на ексголову Служби безпеки України Валентина Наливайченка через звинувачення у причетності до отруєння третього президента Віктора Ющенка. Про це повідомляється на сторінці партії у Facebook.

Смешко просить суд визнати недостовірною інформацію, яку Наливайченко оприлюднив в ефірі одного з українських телеканалів, а також зобов’язати відповідача виступити зі спростуванням. Як компенсацію Смешко вимагає 1 гривню.

«Наприкінці березня 2019 року Наливайченко заявив в одному з ток-шоу, що Ігор Смешко «… має бути в Генеральній прокуратурі та суді за причетність до отруєння кандидата в президенти». Як доказ неправдивості цієї заяви юристи Ігоря Смешка наводять у позові листи Генеральної прокуратури та Головного слідчого управління СБУ, в яких говориться, що Ігор Смешко ніколи не був і не є стороною у кримінальному провадженні про отруєння Віктора Ющенка у 2004 році, і підозра у вчиненні того злочину Ігорю Смешку ніколи не пред’являлася», — повідомила пресслужба.

Сам Смешко наголошує, що попри те, що судовий позов потребує часу і ресурсів, він готовий йти до кінця і домогтися справедливості. «Обіцяю, що доведемо справу до кінця, попри те, що розумію, з якою швидкістю працюють наші суди. Але нам вистачить сили протидіяти брехні. Ми будемо воювати з замовниками чорної кампанії проти мене та партії «Сила і Честь», — цитує служба слова Смешка.