Борис Джонсон виграв у першому турі виборів лідера Консервативної партії

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Борис Джонсон виграв у першому турі виборів лідера Консервативної партії

Wikimedia Commons

Колишній очільник Міністерства закордонних справ Великої Британії та ексмер Лондона Борис Джонсон набрав найбільше голосів у першому турі виборів лідера Консервативної партії у Великій Британії. Про це пише The Guardian.

Джонсон отримав 114 голосів зі 313. За його головних конкурентів — нинішнього главу МЗС Джеремі Ханта та міністра навколишнього середовища Майкла Гоува — проголосували 43 і 37 депутатів відповідно.

Також у наступний тур вийшли ексміністр із виходу Британії з ЄС Домінік Рааб — 27 голосів, міністр внутрішніх справ Саджид Джавід — 23 голоси, міністр охорони здоровʼя Метт Хенкок — 20,міністр міжнародного розвитку Рорі Стюарт — 19 голосів.

Троє з 10 кандидатів — Андреа Ледсом, Естер Маквей і Марк Харпер — вибули з боротьби. Вони не подолали прохідний бар’єр у 17 голосів.

Другий етап виборів з поступовим вибуванням кандидатів відбудеться наступного тижня. Наприкінці місяця має залишитися двоє кандидатів. Після цього обирати з цих фіналістів будуть уже приблизно 160 тисяч членів Консервативної партії.