Twitter видалила майже 5 тис. акаунтів, повʼязаних з Іраном і Росією

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Соціальна мережа Twitter видалила 4,8 тис. облікових записів, імовірно, повʼязаних з Іраном і Росією, повідомляється в блозі компанії.

Крім того, Twitter видалила акаунти користувачів з Венесуели й Іспанії. Видалені облікові записи додали в список підозрюваних у дезінформації, що надходить від урядів різних країн.

«Ми вважаємо, що деякі люди й організації, які мають переваги інституційної влади і свідомо порушують умови нашого сервісу, не просувають здорові обговорення, а, навпаки, активно працюють на те, щоб їх підривати», — йдеться в заяві.

Повідомляється, що 1,6 тис. акаунтів «публікували глобальний новинний контент часто під таким кутом, який сприяв дипломатичним та геостратегічним поглядам Ірану». Ще 2 865 облікових записів «включали низку фальшивих персонажів, метою яких були дискусії про політичні та соціальні питання в Ірані та в глобальному масштабі». Ще 248 блогів брали участь у «дискусіях щодо Ізраїлю».

Крім того, Twitter видалила чотири акаунта з Росії, запідозрені у звʼязку з Агентством інтернет-досліджень («фабрика тролів»), 130 облікових записів, повʼязаних з рухом за незалежність Каталонії, і 33 акаунти з Венесуели.