У Конгрес США внесли ще один законопроєкт про санкції проти «Північного потоку — 2»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Американський сенатор-республіканець Джон Баррассо вніс у Конгрес США законопроєкт про введення санкцій проти російського газопроводу «Північний потік — 2», через який природний газ буде поставлятися з РФ до Німеччини.

Про це пише Reuters.

Обмеження пропонується вводити проти фізичних осіб і компаній, які беруть участь у будівництві газопроводу або надають супутні послуги, а також проти інших російських газопроводів. Санкції пропонують вводити і щодо інвесторів, які вкладають у проєкт від $1 млн.

За словами Баррассо, закон про співпрацю у сфері енергетичної безпеки з союзниками в Європі, або Акт ESCAPE, зміцнює енергетичну безпеку, надаючи «стабільну і надійну американську енергію». «Трубопровід [...] зробить Європу ще більш залежною від російського газу, підірвавши диверсифікацію європейських джерел енергії, постачаннь і маршрутів», — упевнений сенатор.

У документі зазначено, що деякі європейські союзники США все більше залежать від російського газу, а сама Росія використовує енергію як геополітичну зброю.

  • 1 червня Конгрес США оприлюднив законопроєкт про введення санкцій щодо фізичних і юридичних осіб, які беруть участь у будівництві російського газопроводу «Північний потік — 2». Закон про санкції проти російського трубопроводу на початку травня підготували два американські сенатори — республіканець Тед Круз і демократ Джин Шахін.
  • «Північний потік — 2» пройде по дну Балтійського моря з Росії до Німеччини. Загальна протяжність газопроводу складе понад 1 200 км, а очікувана потужність — 55 млрд кубометрів на рік. Будує його компанія Nord Stream 2 AD, яку заснував «Газпром».
  • Дату завершення будівництва газопроводу «Північний потік — 2» відсунули на другу половину 2020 року. І це в тому випадку, якщо Данія дасть дозвіл на будівництво на південний схід від Борнхольма.