Парубій передав до Конституційного суду список депутатів коаліції

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Голова парламенту Андрій Парубій передав до Конституційного суду список депутатів, який підтверджує наявність коаліції на момент виходу з неї фракції «Народний фронт». Про це спікер Верховної Ради повідомив у прямому ефірі телеканалу «Еспресо».

«Можу повідомити кілька фактів. Як голова Верховної Ради я передав до суду кілька важливих документів. Один з них — це документ про чисельність двох фракцій. Усі заяви, які надходили до Апарату Верховної Ради про вихід з коаліції. Як коаліція на момент свого створення налічувала 302 народних депутати», — заявив Парубій.

Також він додав, що передав заяви усіх народних депутатів, які написали заяви про вихід.

«І якщо кількість цих заяв відняти від цифри 302, теж виходить більше за 226, що підтверджує, що на момент виходу з коаліції «Народного фронту» коаліція існувала», — наголосив Андрій Парубій.

Голова парламенту зазначив, що до виходу «Народного фронту» коаліція складалася не тільки з двох фракцій, а й з позафракційних депутатів Ради.

«Верховна Рада повноцінно працює, а ідея про її розпуск є виключно політичною — не має жодного відношення до правового поля і не має жодного відношення до закону», — підсумував Парубій.