«Роттердам мінус». У Зеленського підготували законопроект для зниження цін на електроенергію

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У команді президента Володимира Зеленського підготували законопроект про зміну формули розрахунку вартості електроенергії, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Командою президента України та адміністрації був підготовлений законопроект, який у понеділок буде внесений у Раду. Цей законопроект називається «Щодо зниження вартості електричної енергії», а саме пропонується, щоб формула «Роттердам+» була скасована, і щоб замість неї діяла інша формула — можна її назвати «Роттердам-», — сказав Герус на брифінгу в Києві в пʼятницю.

  • У пʼятницю, 14 червня, Конституційний суд визнав незаконним низку положень закону про Національну комісію, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).
  • 14 лютого детективи Національного антикорупційного бюро прийшли з обшуками в НКРЕКП. За неофіційною інформацією, обшуки стосувалися розслідування формули «Роттердам+». Ця формула з 2016 року встановлює тариф для теплових електростанцій на базі середньої ціни вугілля з імпортного паритету за останній рік. Впровадження цієї формули спричинило зростання тарифів.