Соратник Медведчука та власник «112 Україна» і NewsOne купив телеканал ZIK. Редакція планує звільнятися та публікувати заяву

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Народний депутат від фракції «Опозиційний блок» Тарас Козак став новим власником телевізійних мовників телеканалу ZIK — компаній «Міст ТБ» і ТРК «Нові комунікації». Тепер у його медіа активі три телеканали — «112 Україна», NewsOne і ZIK. Про це повідомляє канал «112 Україна».

«Для мене придбання телеканалу ZIK — це осмислений і прагматичний крок. Інформаційне мовлення в Україні на сьогодні випереджає багато світових великих каналів за своєю мобільністю, інтересом аудиторії, зображенням. Одержавши ZIK, я зможу побудувати найбільшу мережу з інформаційних мовників, яка з погляду ресурсів робить їх менш витратними і в той же час створює їхню більшу капіталізацію як активу. І цей актив називається інформаційний медіахолдинг «НОВИНИ», — розповів Тарас Козак.

Попереднім власником телеканалу ZIK був український бізнесмен і політик Петро Димінський.

theБабель звʼязався з генеральною продюсеркою телеканалу ZIK Наталією Влащенко, вона сказала, що наразі не коментує ситуацію. Однак зазначила, що найближчим часом зробить заяву.

theБабель також поспілкувався з журналістами телеканалу, вони розповіли, що до останнього напевне ніхто не знав про зміну керівництва і колектив у переважній більшості відреагував на такі новини крайнім обуренням.

«Є невеликий відсоток працівників, яким байдуже — менше 20%. І це переважно технічні працівники, які не працюють у кадрі. А ті, хто в кадрі, близько 90% — звільнятимуться», — сказав співрозмовник.

Творчий колектив телеканалу найближчими днями планує робити публічну заяву.

Також журналіст телеканалу Вахтанг Кіпіані написав у Facebook, що закриває свою програму на ZIK.

«Дізнався новину, що адвокат Стуса Медведчук купив телеканал, на якому понад 6 років виходила програма «Історична правда — ZIK». Ми зробили близько 500 випусків. Як автор і ведучий програми, повідомляю, що передача закривається. Медведчук — це ворог моєї країни, вбивця і минулого, і майбутнього», — написав Кіпіані.

Про своє звільнення написала і керівниця департаменту виробництва власних програм Ольга Мовчан.

«За 9 років роботи мене безліч разів перепитували, чи Медведчук купив ZIK. І це завжди було неправдою. Але ось це сталося — Тарас Козак, поплічник кума Путіна, власник ZIK. Я для себе не бачу жодної можливості продовжувати тут роботу. Дуже не хочеться, щоб на репутації проукраїнського телеканалу медведчуки торували собі шлях до влади. Сумно», — написала Мовчан.

Нині Тарас Козак іде до Ради в складі партії «Опозиційна платформа — За життя» під номером 10.