Суду Севастополі звільнив капітана українського судна Віктора Новицького

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Балаклавський районний суд в окупованому Севастополі призначив штраф капітану українського судна ЯМК-0041 Віктору Новицькому за незаконний промисел і звільнив його. Про це повідомляє ТАСС.

Суд призначив покарання у вигляді штрафу 550 тисяч рублів (близько 220 тисяч гривень). Однак у звʼязку з тим, що він раніше утримувався під вартою, суд скасував виплату штрафу.

«Підписку про невиїзд скасовано. За рахунок відшкодування збитків, заподіяних злочином, стягнуто близько 440 тисяч рублів», — оголосив рішення суд.

Загалом Новицький перебував у СІЗО з травня до листопада 2018 року. Після оголошення вердикту українець відмовився спілкуватися з журналістами.

Справа про затримання ЯМК-0041

Рибальське судно ЯМК-0041 і команду з пʼяти громадян України ФСБ затримала біля берегів тимчасово окупованого Криму в травні 2018 роки за незаконний промисел риби.

Щодо капітана Віктора Новицького порушили кримінальну справу, йому загрожувало до пʼяти років увʼязнення. Спочатку він перебував у СІЗО Сімферополя, але потім Новицького відпустили під підписку про невиїзд.

Українських моряків згодом обміняли на екіпаж російського риболовецького судна «Норд», затриманого Україною 25 березня 2018 року в Азовському морі.