Пожежа в Нотр-Дамі: собор досі не отримав обіцяних пожертвувань від французьких мільярдерів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Собор Паризької Богоматері (Нотр-Дам) через майже два місяці після пожежі не отримав обіцяних пожертвувань від французьких мільярдерів, пише Associated Press.

Поки на відновлення собору переказали гроші лише пересічні громадяни Франції і США, а також французький уряд. Це допомогло покрити деякі витрати, а також виплатити зарплати робітникам, яких найняли після пожежі. Поки на першу фазу відновлення собору зібрали близько 3,6 млн євро.

«Великі донори ще не переказали гроші. Ні цента. Вони хочуть знати, на що витрачають їхні гроші, і чи згодні вони з цим, при цьому вони хочуть жертвувати гроші не тільки для виплати зарплати співробітникам», — заявив представник пресслужби собору Андре Фіно.

Після пожежі найбагатші сімʼї Франції заявили про готовність пожертвувати щонайменше $1 млрд на реконструкцію собору. Зокрема, глава компанії Artemis Франсуа Піно і гендиректор енергетичної компанії Total Патрік Пуянн пообіцяли пожертвувати 100 млн євро кожен, а директор LVMH Бернар Арно і фонд Bettencourt Schuller — по 200 млн євро. У бізнесменів затримку пояснюють оформленням документів, а також відсутністю розуміння планів з реконструкції.