Двох німецьких гінекологів оштрафували на €2 тис. Вони рекламували аборти

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Берлінським гінекологам Беттіні Габері та Верене Ваєр доведеться заплатити штраф у розмірі €2 тис. за короткий опис послуги переривання вагітності на своїй інтернет-сторінці. Про це повідомляє BBC.

Так, на думку судді Христини Матіак, опис послуги як «медикаментозне переривання вагітності без наркозу» заборонено новим виданням карного кодексу. Правопорушення підпадає під параграф 219а.

Згідно з законом, лікарі мають право лише вказувати, що вони роблять аборт, а не в якій формі це буде відбуватися.

Прокуратура вимагала для гінекологів штрафу в розмірі €7,5 тис. Але суд відмовився задовольнити клопотання, враховуючи визнання вини підсудними.

Що сталося?

У середині березня цього року парламент прийняв законопроєкт змін параграфа 219а кримінального кодексу. Він забороняв інформування про власні або чужі послуги з припинення вагітності. Стаття передбачала покарання аж до двох років позбавлення волі.

  • В американському штаті Луїзіана ухвалили закон про заборону абортів після шести тижнів вагітності. За закон проголосували 79 сенаторів, проти були 29. Правозахисники заявляють про те, що деякі жінки на цьому терміні можуть ще не знати, що вагітні.