Один із атакованих в Омані танкерів прямував до ОАЕ

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Один із атакованих в Оманській затоці танкерів прямував у порт Обʼєднаних Арабських Еміратів. Про це повідомляє AFP.

«Kokuka Courageous був підданий вибухам, коли проходив через Оманську затоку. Через це виникла загроза затоплення легкозаймистого вантажу метанолу. Але полумʼя швидко погасили, а екіпаж отримав незначні травми», — йдеться в повідомленні.

Крім того, токійський оператор підтвердив інформацію про те, що танкер прямував у порт ОАЕ.

Що сталося?

  • У четвер, 13 червня, в Оманській затоці, за 45 км від іранського узбережжя, невідомі атакували два нафтотанкери, які були під прапорами Панами і Маршаллових островів. Після нападу танкери Kokuka Courageous і Front Altair загорілися. Усіх членів екіпажу врятували.
  • Пізніше влада Обʼєднаних Арабських Еміратів заявила, що ще два комерційних судна постраждали від атак поблизу порту Фуджейра. ОАЕ підозрює в причетності до цих нападів владу Ірану.
  • 13 травня влада Саудівської Аравії заявила, що поблизу берегів сталися напади на два нафтові танкери ОАЕ. Танкерам було завдано значної шкоди, але «диверсія» не призвела до жертв і розливу нафти в Перській затоці.
  • Обʼєднані Арабські Емірати, Саудівська Аравія та Норвегія звинуватили дайверів у нападі на танкери, підірвані 12 травня.