На Чорнобильській АЕС зʼявиться мурал. Який він матиме вигляд

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Завершився конкурс на кращий ескізний проєкт зі створення мурала на Чорнобильській атомній електростанції. Переможцем став Валерій Коршунов із твором «Погляд у майбутнє», йдеться на сайті підприємства.

Так, чоловік отримав 46 балів від журі та 18 балів від глядачів.

Державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська АЕС» / Facebook

Друге місце посів Трипільський Микола Анатолійович. Його твір «Планета в порядку, це людям пи** * ць» набрала 14 балів від журі і 39 від глядачів.

Державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська АЕС» / Facebook

На третьому місці розташувався Віталій Гідеван Юрійович з роботою «Дотик». Вона набрала 42 бали від журі і 3,8 бала від глядачів.

Державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська АЕС» / Facebook

  • З 3 квітня почався конкурс на кращий ескізний проєкт для створення муралу на Чорнобильській атомній електростанції, прийом заявок завершився 3 травня. Завданням конкурсу була розробка проєкту муралу, до якого входить кольоровий ескіз, назва проєкту, концепція та короткий опис. Проєкт повинен був бути розрахований на розмір 18,5 м на 57,9 м.
  • Державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська АЕС» оголосило тендер на проведення будівельних робіт на Новий безпечний конфайнмент (НБК) та демонтаж нестабільних конструкцій обʼєкта «Укриття». Інформація розміщена в системі електронних публічних та державних закупівель ProZorro. Очікувана вартість робіт — понад 2,547 млрд грн.